Home

Prijava za NEWSLETTER

Ime i prezime:
Email adresa:

 

NOVOSTI ▪ NAJAVA DOGAĐANJA ▪ NOVOSTI

 

Poziv 
 

Više informacija putem linka:

http://www.farmakoekonomija.org/

 

Dobro došli na stranicu

  Udruženja za farmakoekonomiku i istraživanje ishoda u Bosni i Hercegovini , regionalnog ogranka ISPOR Bosnia and Herzegovina.


Farmakoekonomika je moderna i relativno mlada naučna disciplina, koja je počela igrati važnu ulogu u razvoju i marketingu lijekova tek početkom 1990-ih godina, a iz dana u dan sve više dobiva na važnosti prilikom donošenja odluka o odabiru terapije odnosno javnom finansiranju lijekova i zdravstvenih tehnologija općenito.
 

   Društva i fondovi zdravstvenog osiguranja, ministarstva zdravlja, medicinski fakulteti i škole javnog zdravlja kao i farmaceutske kompanije sve više postaju svjesne potrebe sticanja stručnosti iz toga područja.
 

    Farmakoekonomika u našoj zemlji postaje realnost i potreba, ali zbog malog broja stručnjaka, koji su adekvatno obrazovani i edukovani još uvijek je u svojim začecima.
S ciljem okupljanja stručnjaka iz ove oblasti, kao i svih onih koji imaju interes, javila se potreba osnivanja Udruženja za farmakoekonomiku i istraživanje ishoda u Bosni i Hercegovini, koje zbog svojih programskih ciljeva usmjerenih ka edukacij i naučnom pristupu ovoj problematici, ubrzo nakon osnivanja, postaje regionalni ogranak Međunarodnog društva za farmakoekonomiku i istraživanje ishoda (ISPOR).

Namjera je okupiti stručnjake iz fondova zdravstvenog osiguranja, ministarstva zdravlja, naučnih institucija, zdravstvenih ustanova (klinički centri, bolnice, domovi zdravlja), osiguravajućih kuća,  farmaceutske industrije, kao i sve one koji se u svakodnevnom radu susreću sa donošenjem odluka u odabiru adekvatne terapije za pacijente, koja će biti opravdana, ne samo sa kliničke nego i sa ekonomske strane, a koji su različitih stručnih profila (farmacija, medicina, stomatologija, ekonomija).

    

    Nadamo se da ćete na stranici pronaći zanimljive sadržaje i informacije kako biste se upoznali sa farmakoekonomikom ili unaprijedili postojeće znanje te uspostavili komunikaciju kako sa Udruženjem tako i sa kolegama.

 

ISPOR BH

 

 

 

 

IDLP3IDPL Instrukcije

Good Practice

 

CEE 

 

 

Anketa

Kao najbolji vid edukacije iz farmakoekonomike/zdravstvene ekonomike i istraživanja ishoda smatrate:
 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter